lauantai 2. kesäkuuta 2018

15. Melontapäivä

Västra karlham-Ledören 47.0km
Liikkeellä 8.45 parkissa 20.40

Aamulla kajakki oli ihan tyhjä kun illalla kannoin sen pois kivikosta. Aika kauan meni kun sain itseni ravittua ja kajakin pakattua. Liikkeellä olin 8.45.
Ensimmäiset 10 km meni ihan hyvin, sen jälkeen tuuli nousi ja puuskissa ei meinannut kajakki liikkua ollenkaan. Meloin kuitenkin Kaskisiin. Ensimmäinen etappi oli 25km. Tänään oltiin taas liikkeellä yhden pysähdyksen taktiikalla.
Kaskisissa sain kajakin lossin viereen parkkiin. Kuivat vaatteet päälle ja etsimään ruokapaikkaa. Vähän siinä haahuilin ja jouduin kysymään tuntemattomalta että mistähän saa ruokaa. Hän neuvoi tien Siniseen hetkeen. Otin savulohi,punasipuli,tilli ja kanamuna pizzan ja ruokajuomaksi vaalea olut. Oli erinomaisen hyvää. Sen jälkeen tallasin vielä käymään kaupassa ostamassa juustoa, makkaraa, suklaa ja jäätelön. Koko pysähdykseen meni 2,5 tuntia.
Matka jatkui ja kapealla osuudella oli vielä vastatuuli, mutta aavalle päästyä olikin tuuli jo tyyntynyt.
Kello alkoi olla jo niin paljon että piti alkaa etsimään rantautumispaikkaa. Yhtäkkiä joku huuteli rannalta että etsitkö yöpaikkaa ja vastasin että kyllä. Samantien mies sanoi että tule sitten tänne. Siinä kun pääsin rantaan käteltiin ja esiteltiin toisemme. Mies oli John. Mökin terasiille tuli nainen ja John hihkasi että saatiin yövieras. Samantien nainen kysyi että haluanko kahvia. John opasti minulle mistä suihku löytyy. Olipas aika taivaallista päästä peseytymään makealla vedellä. Suihkun jälkeen menin toiseen mökkiin kahville. Esittäydyttiin naisen kanssa. Nainen oli Birgit.
Siinä juotiin kahvit ja syötiin leipää. Kovasti olivat kiinnostuneita reissustani. Minäkin jouduin puhumaan englantia kun Birgit ei oikein puhunut suomea ja heidän päivittäinen kielensä on englanti kun ovat asuneet 40 vuotta Amerikassa. Minulle oli pedattu sänkykin valmiiksi. Kyllä on mahtavaa kun tällaisia ihmisiä on olemassa.
Iso kiitos Birgitille ja Johnille.

Västra karlhamn

Västra karlhamn-Kaskinen

Kaskinen-Ledören


Pooki

Port of Kaskinen

Kaskinen

Lounas

Lisää kuvateksti

TiiskeriLedören


Blogin kirjoitus maisema

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti